Wilt u de regels van de Rijksoverheid.nl naleven bij een bezoek aan onze praktijk?

Wilt u de regels van de Rijksoverheid.nl naleven bij een bezoek aan onze praktijk?

Totale voetzorg

Goed kijken, luisteren, overleggen en samenwerken. Dat staat centraal in al onze behandelingen voor u. Toch vraagt elke voet- of bewegingsklacht om een eigen en specifieke benadering; maatwerk is dan zo belangrijk. Afhankelijk van uw klacht krijgt u ondersteuning van onze podotherapeut, register-podoloog, fysiotherapeut, podoposturaal therapeut of onze medisch pedicure. Onze adviseurs gaan ook onderling in overleg indien uw klacht daartoe aanleiding geeft. Zo wordt u snel en doelgericht geholpen.

Soorten voetzorg

Orthopedische schoeisel: klik HIER voor meer informatie.

MCO: een semi-orthopedische schoen met individuele modules, klik HIER voor meer informatie.

Semi-orthopedisch schoeisel: klik HIER voor meer informatie.

Voorlopig orthopedisch schoeisel (VLOS): klik HIER voor meer informatie.

Verbandschoenen: klik HIER voor meer informatie.

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel: klik HIER voor meer informatie.

Podotherapie: klik HIER voor meer informatie.

Sportpodotherapie: klik HIER voor meer informatie.

Sport schoentechniek: klik HIER voor meer informatie.

Podologie en registerpodologie: klik HIER voor meer informatie.

Fysiotherapie: klik HIER voor meer informatie.

Medisch pedicure: klik HIER voor meer informatie.

Echografie: klik HIER voor meer informatie.

Claudicatio Training: klik HIER voor meer informatie.

Reparatie: van confectie en aangepast schoeisel.

Teenorthese: klik HIER voor meer informatie.

Claudicatio Training:klik HIER voor meer informatie.

Loophulpen: klik HIER voor meer informatie.

Tekst gaat onder de foto verder

“Vanaf het moment dat ik orthopedische schoenen heb, ben ik weer mobiel. Zo bijzonder om dat te ervaren, na zo’n lange tijd van beperkte mobiliteit. Deze schoenen maken dat ik eindelijk mijn weg weer in huis kan vinden.” – Henrique

 

Bekijk alle klantbeoordelingen

Over voetzorg

Orhopedische schoentechniek

Orthopedisch schoentechniek is een specialisme die speciaal schoeisel voor mensen met voetklachten aanmeet, ontwerpt, produceert, herstelt. Cliënten die bij een orthopedisch schoen technisch bedrijf komen, zijn doorverwezen via een huisarts of medisch specialist, bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg, revalidatiearts, reumatoloog of vaatchirurg. De cliënten hebben loopproblemen en bijvoorbeeld last van reumatische voetklachten, platvoeten, klompvoeten of spreidvoeten.

Wat doet de orthopedische schoentechniek?

Tot de werkzaamheden van orthopedische schoentechniek behoren de volgende zaken:

Het bespreken van de klachten en wensen van de patiënt, overleggen met huisarts, orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog over mogelijke oplossingen van specifieke voetproblemen van cliënten Daarnaast het verrichten van voetmetingen, ontwerpen en produceren van gipsafdrukken, leesten en passchoenen, schetsen en ontwerpen van de daadwerkelijke orthopedische schoenen. Op maat snijden en stikken van materialen (doorgaans leer) voor de productie van de orthopedische schoenen, met behulp van machines afwerken van de schoenen. Uiteindelijk de geproduceerde schoenen laten passen door de patiënt en het verrichten van periodieke controles bij cliënten (en zo nodig aanpassen van de schoenen).

Podotherapie
Een podotherapeut onderzoekt en behandelt voetklachten en klachten aan heup, knieën en rug die voortkomen uit een afwijkende stand of functie van de voeten. Het gaat om veel verschillende klachten zoals bijvoorbeeld hielspoor, een doorgezakte voorvoet of een ontsteking aan de voetzool. De podotherapeut behandelt voetwratten, (ingegroeide) nagelafwijkingen en huidaandoeningen. Ook diabetes-, reuma- en dialysepatiënten kunnen voor de behandeling van hun voeten terecht bij een podotherapeut.

De podotherapeut hanteert verschillende therapieën waaronder tapen, schoen- en zoolcorrecties en ortheses. Hij voert diverse instrumentele behandelingen uit waaronder het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van nagelklachten, wondbehandelingen en vilttherapie (aanbrengen van vilt met drukontlasting als doel).

Voor het bezoeken van een podotherapeut heeft u tegenwoordig geen verwijzing van de huisarts meer nodig. De podotherapeut is een onder de Wet BIG beschermde titel. In deze wetgeving staat vastgelegd welke zorgverleners welke zorg mogen verlenen. Op die manier bewaakt de overheid de kwaliteit van de zorg.

Meer interessante informatie vindt u hier:
Veel voorkomende voetklachten
Podotherapie
Diabetesfonds
Thuisarts
Preventieve diabetische voetzorg

Sport schoentechniekHet aanpassen van sportschoenen vereis andere inzichten en gebruik van materialen, dan bij normale schoenen. Bij het sporten zijn de krachtmomenten veel groter, naast de richting waarin de bewegingen plaatsvinden. Door gebruik te maken van de inzichten die wij hebben opgebouwd bij sporters, zijn wij is staat om uw sportschoenen aan te passen naar uw wensen, zodat u toch kunt blijven sporten.

(Register)podologie
Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van uw houding en het bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

Een (register-)podoloog is een voetspecialist die klachten aan uw voeten en uw houding onderzoekt en behandelt. Dit zijn klachten die te maken hebben met de stand en werking van uw voeten. Hij heeft specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes en van de kindervoet in de groei.

De belangrijkste therapieën die de register-podoloog inzet zijn corrigerende en beschermende technieken zoals ortheses, steunzolen en schoen- en zoolcorrecties in combinatie met advies. Een register-podoloog voert geen instrumentele behandelingen uit.

Fysiotherapie
De fysiotherapeut behandelt u als u klachten heeft aan het bewegingsapparaat: rug, heup en knieën. Klachten kunnen uiteenlopend zijn. U herstelt bijvoorbeeld van een sportblessure, heeft rugklachten, bijvoorbeeld door te zwaar tillen, of moet weer in beweging komen na een operatie of ziekte.

Met de fysiotherapeut werkt u gericht aan het versterken van het bewegingsapparaat. U gaat aan de slag met oefeningen en houdingen waardoor spieren en gewrichten weer beter gaan functioneren. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan uw core stability, maar ook aan uw voetstabiliteit, zodat uw bewegingsapparaat optimaal in balans komt.

Pedicure
Een pedicure verzorgt de voeten met alledaagse voetproblemen. Voorafgaand aan een behandeling doet zij een voetonderzoek. De pedicure geeft advies over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. In een standaardbehandeling verzorgt uw pedicure uw nagels en de nagelomgeving, verwijdert ze eelt en eventuele likdoorns. Ook voor de behandeling van ingegroeide teennagels, verzorging van verdikte nagels en schimmelnagels en behandeling van kloven kunt u bij de pedicure terecht. Hiervoor gebruikt ze handmatige en machinale instrumenten.

Echografie
U kent de echo waarschijnlijk van de zwangerschap. Echografie wordt ook ingezet tijdens onderzoek van het bewegingsapparaat. Onze adviseurs doen dit sinds 2013. Echografie biedt de mogelijkheid om in uw lichaam te kijken. Een echo werkt op basis van geluidsgolven en is volledig veilig. Het voordeel van deze techniek is dat we dan meer zien dan bijvoorbeeld op een röntgenfoto. Dan zijn alleen de botten goed zichtbaar. Via een echo kunnen we ook banden, gewrichten, kapsels, pezen, spieren, zenuwen en bloedvaten beoordelen. Zo krijgen we een goed beeld van de mate van belastbaarheid van dit weefsel. Omdat het hier een dynamisch onderzoek betreft –u beweegt met uw voet tijdens het onderzoek- krijgen we veel meer informatie over de situatie van de voet en de aard van het letsel. Echografie zetten we in als aanvulling op de diagnose en ter evaluatie van de behandeling.

Claudicatio Training:

Is een gesuperviseerde looptherapie en leefstijlbegeleiding De is vaak de eerste keus bij behandeling van etalagebenen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gesuperviseerde looptherapie leidt tot een verbetering in loopafstand, die vergelijkbaar is met de verbetering die behaald wordt door middel van een invasieve behandeling (‘dotter’ of een bypass operatie). Daarnaast verbetert de kwaliteit van leven en de algemene conditie van patiënten door de actievere leefstijl. Ook zijn er minder risico’s, zoals een infectie, verbonden aan gesuperviseerde looptherapie t.o.v. een invasieve behandeling. Tachtig procent van de patiënten met etalagebenen zijn dan ook tevreden met deze fysiotherapeutische behandeling en hoeven vervolgens geen invasieve behandeling meer te ondergaan.