Wilt u de regels van de Rijksoverheid.nl naleven bij een bezoek aan onze praktijk?

Wilt u de regels van de Rijksoverheid.nl naleven bij een bezoek aan onze praktijk?

Vergoedingen en Tarieven

Zorgverzekering en orthopedische schoenvoorzieningen in 2024

Iedereen die in Nederland woont en werkt, moet een basisverzekering afsluiten. De basisverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld medische voorzieningen en hulpmiddelen waaronder orthopedische schoenvoorzieningen. Als u 18 jaar of ouder bent, betaalt u zelf het eerste deel van de zorg uit het basispakket; dit eigen risico is € 385 voor 2024.

Wat wordt verstaan onder orthopedische schoenvoorzieningen?

  • orthopedische aanpassing aan confectieschoenen
  • semi-orthopedische schoenen
  • volledig op maat gemaakte schoenen
  • voorlopig orthopedisch schoeisel
  • verbandschoenen

Hoe vaak mag ik aanspraak maken op orthopedische schoenvoorzieningen?

  • De zorgverzekeraars vergoeden orthopedische schoenvoorzieningen in de meeste gevallen als er een verwijzing is van een medisch specialist.
  • In het geval van een wisselpaar. Bent u ouder dan 16 jaar dan kunt u drie maanden na de aanschaf van het eerste paar ook in aanmerking komen voor een tweede paar orthopedische schoenen.
  • Vervanging van orthopedische schoenen. De gebruikstermijnen verschillen per verzekeraar. Voor orthopedische schoenen van verzekerden vanaf 16 jaar geldt een gebruikstermijn van 15 tot 18 maanden, afhankelijk van de zorgverzekeraar. Voor verzekerden tot 16 jaar is de gebruikstermijn gemiddeld tussen 6 en 9 maanden gesteld, afhankelijk van de zorgverzekeraar en van de groei.

Hoeveel krijgt u vergoed?

De zorgverzekeraars vergoeden orthopedische schoenen vanuit de basisverzekering. De hoogte van een vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding door de basisverzekering is veelal een verwijzing van een medisch specialist nodig. Orthopedische schoenen kosten ongeveer € 1.050,- en semi-orthopedische schoenen ongeveer € 550,-. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

De hoogte van uw vergoeding

U krijgt de maximale vergoeding als u naar een leverancier gaat waarmee de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Gaat u naar een andere leverancier dan krijgt u een lagere vergoeding.

Heeft u een restitutiepolis? Dan kunt u ook naar een leverancier waarmee de zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt. U krijgt dan een marktconforme of wettelijk vastgestelde vergoeding.

Wat moet u zelf betalen?

De eigen bijdrage in 2024 bij orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen en voorlopige orthopedische schoenen is € 130,- en voor kinderen jongeren dan 16 jaar € 65,00. Klik HIER voor een vergoedingen overzicht.

Verwijzing
U heeft een verwijzing nodig voor orthopedische schoenen van uw behandelend medisch specialist. Dit kan verschillen per zorgverzekeraar. Vraag ons naar de voorwaarden.

Steunzolen
Steunzolen vallen niet onder uw basisverzekering. De vergoeding ervan verschilt per verzekeraar. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, bekijk hiervoor uw polis onder steunzolen.

Voor steunzolen heeft u geen verwijzing van een medisch specialist nodig.

Register podologie
Vanuit de register podologie, klik HIER op een actueel vergoedingen overzicht of HIER.

Podotherapie
Podotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u zich heeft bijverzekerd met een aanvullend pakket dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van een deel van de kosten. De vergoedingen in aanvullende verzekeringen verschillen per zorgverzekeraar.

Klik HIER op een actueel vergoedingen overzicht.

Podo-posturaal therapie
Podo-posturaal therapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u zich heeft bijverzekerd met een aanvullend pakket dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van een deel van de kosten. De vergoeding in aanvullende verzekeringen verschillen per zorgverzekeraar.

Klik HIER op een actueel vergoedingen overzicht.

Echografie
Echografie is een fysiotherapeutische behandeling die veelal wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Tegemoetkomingen en compensaties
In een aantal bijzondere gevallen is het mogelijk dat uw voorziening, bijvoorbeeld uw orthopedische werkschoenen, wordt vergoed door het UWV. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van het UWV.

Tarieven 2024

Voetanalyse (consult groot) 80.00
Telefonisch consult 40.00
Consult klein (max 15 min) 40.00
Correctie. aan podotherapeutische zolen complex 40.00
Podotherapeutische zolen 283.75
Steunzolen 283.75
Podotherapeutische zolen (max 15 min) zonder controle 203.75
Podotherapeutische zolen extra paar ( binnen drie maanden na het eerste paar)  118.00
Podotherapeutische zolen extra paar ( binnen drie maanden na het eerste paar) met consult 153.50
2 paar steunzolen in 1 keer bestellen, indien alles precies als het vorige paar (met afspraken) 401.75
2 paar steunzolen in 1 keer bestellen, indien alles precies als het vorige paar (zonder afspraken) 281.25
Nabestelling van 1 paar (met afspraken) 203.75
Nabestelling van 1 paar (zonder afspraken) 163.75
Werkschoen steunzolen 308.50
Secosol (tbv werkschoenen) 327.00
In de prijs zijn inbegrepen alle consulten tot een half jaar na de leverdatum. De prijs betreft een vaste clusterprijs. Indien voor uw zorgverzekering de zolen en de consulten worden uitgesplitst, dan volgt er geen restitutie als er geen gebruik wordt gemaakt van de consulten.

 

Nieuwsbrief

Stuur mij de nieuwsbrief (maximaal 1 per week) zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen en evenementen van Kemerink voet & beweging.

Uitschrijven kan op elke gewenst moment via de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief.

Uw gegevens zijn bij ons in goede handen. Geen spam. Bekijk onze privacy voorwaarden.