Tel: (038) 453 13 37 E-mail: info@kemerink.nl

Zolen

Officieel heten ze orthopedische voetbedden; u kent ze als steunzolen of podotherapeutische zolen. Bij Kemerink maken we alle zolen op maat. Zo lossen we gericht uw voetprobleem op met een goede ondersteuning of correctie. De steunzolen draagt u in uw confectieschoenen of in aangepaste schoenen. Het zijn losse inlegzolen die uw voet- en loopstand verbeteren tijdens het dragen. In het begin is het voor de meeste mensen even wennen, maar al snel wilt u niet meer zonder.

Soorten zolen

(Podo)therapeutische zolen
Een pijnlijk of branderig gevoel in de voorvoet, de hiel of onder de middenvoet. Instabiele enkels, spanningspijnen, een verminderde beweeglijkheid of een standsafwijking van de voet. Maar ook: bepaalde pijnklachten aan nek, schouder, rug, knie of heup. Met onze therapeutische zolen, voorafgegaan door een grondige analyse van het bewegingsapparaat, kunnen deze problemen doeltreffend worden opgelost. Ook bij kinderen vanaf 7 jaar kan de inzet van podotherapeutische zolen bijdragen aan een goede ontwikkeling van de voeten. Behandelbaar zijn bijvoorbeeld doorzakkende voeten en enkels, hielpijn, naar binnen lopen en scheeflopen.

Herkent u een van de genoemde klachten en wilt u snel een oplossing? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Sportzolen
Sporten is een hele andere beleving dan gewoon lopen. Daarom hebben veel sporters last van een onbalans tussen belasting en belastbaarheid van spieren en gewrichten. Het betekent dat u als sporter meer vraagt van uw lichaam dan het aankan. Gelukkig kunnen sportzolen helpen om bepaalde blessures te voorkomen. Schokdempende podotherapeutische zolen verminderen namelijk de bewegingsuitslagen en helpen zo spier- en gewrichtsklachten te voorkomen tijdens het sporten. Sport u graag en wilt u meer loop- en bewegingscomfort tijdens het sporten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Gebruik van uw zolen

Zolen die wij voor u maken, kunt u elke dag dragen. Het spreekt voor zich dat uw op maat gemaakte zolen een speciale behandeling verdienen. Hieronder vindt u een paar handige weetjes en praktische tips.

  • De zolen draagt u in een goed passende schoen met een stevig contrefort (versteviging om de hak) en bij voorkeur in schoenen met een uitneembaar voetbed.
  • De gewenste hakhoogte is voor heren tot 2,5 cm en voor dames tot 3,5 cm.
  • Het is beter om de zool ’s avonds uit de schoen te halen.
  • U kunt de zolen reinigen met een vochtige doek.
  • Na 3 tot 6 weken zullen uw klachten zijn verdwenen of sterk verminderd. Daarna komt u bij ons voor een controle. Als u geen klachten meer heeft, is het toch aan te raden de zolen eenmaal per jaar te laten controleren.
  • Het is goed te weten dat de corrigerende werking van de zolen spierpijn kan veroorzaken.

Gebruiksduur en kosten

De prijs van een paar podotherapeutische/steunzolen/ supplementen varieert. We hebben namelijk diverse type zolen. De prijzen variëren van 218 tot 249 euro, inclusief de consulten met onze adviseurs. Alleen speciale werkschoenzolen kunnen duurder zijn. Podotherapeutische/steunzolen/supplementen worden soms vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Check uw verzekeringspolis of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

De gebruiksduur van podotherapeutische zolen wisselt sterk per persoon. Dit hangt af hoe vaak u de zolen draagt en onder welke omstandigheden. Transpiratie, intensiteit van het gebruik, hardheid van de materialen en het gewicht dat op uw zolen rust, zijn van invloed op de gebruiksduur.

“Ik had het natuurlijk veel eerder moeten doen, nieuwe zooltjes. Maar nu heb ik ze eindelijk en kan sinds vier jaar weer sporten, zonder pijn aan mijn achillespees. Ik heb er zoveel plezier in en speel weer net als acht jaar geleden. Het laagdrempelige contact heeft daarin zeker geholpen. Verder een prima service. Geen extra rekeningen, nooit moeilijk doen, gewoon helpen. Klaar.” – Carla

 

Bekijk alle klantbeoordelingen

Coronavirus, wat betekent dat voor u?