I.v.m. ons 55-jarig jubileum zijn wij donderdag 29 september en vrijdag 30 september gesloten. Telefonisch zijn wij wel bereikbaar.

I.v.m. ons 55-jarig jubileum zijn wij donderdag 29 september en vrijdag 30 september gesloten. Telefonisch zijn wij wel bereikbaar.

Zolen

Officieel heten ze orthopedische voetbedden; u kent ze als steunzolen of podotherapeutische zolen. Bij Kemerink maken we alle zolen op maat. Zo lossen we gericht uw voetprobleem op met een goede ondersteuning of correctie. De steunzolen draagt u in uw confectieschoenen of in aangepaste schoenen. Het zijn losse inlegzolen die uw voet-, knie-,  heupstand en loopkwaliteit verbeteren tijdens het dragen. In het begin is het voor de meeste mensen even wennen, maar al snel wilt u niet meer zonder.

Soorten zolen

(Podo)therapeutische zolen
Een pijnlijk of branderig gevoel in de voorvoet, de hiel of onder de middenvoet. Instabiele enkels, spanningspijnen, een verminderde beweeglijkheid of een standsafwijking van de voet. Maar ook: bepaalde pijnklachten aan nek, schouder, rug, knie of heup. Met onze therapeutische zolen, voorafgegaan door een grondige analyse van het bewegingsapparaat, kunnen deze problemen doeltreffend worden opgelost. Ook bij kinderen vanaf 7 jaar kan de inzet van podotherapeutische zolen bijdragen aan een goede ontwikkeling van de voeten. Behandelbaar zijn bijvoorbeeld doorzakkende voeten en enkels, hielpijn, naar binnen lopen, veel struikelen en scheeflopen.

Herkent u een van de genoemde klachten en wilt u snel een oplossing? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Sportzolen
Sporten is een hele andere beleving dan gewoon lopen. Daarom hebben veel sporters last van een onbalans tussen belasting en belastbaarheid van spieren en gewrichten. Het betekent dat u als sporter meer vraagt van uw lichaam dan het aankan. Gelukkig kunnen sportzolen helpen om bepaalde blessures te voorkomen. Schokdempende podotherapeutische zolen verminderen namelijk de bewegingsuitslagen en helpen zo spier- en gewrichtsklachten te voorkomen tijdens het sporten. Sport u graag en wilt u meer loop- en bewegingscomfort tijdens het sporten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Gebruiksduur en kosten

De prijs van een paar podotherapeutische/steunzolen/ supplementen varieert. We hebben namelijk diverse type zolen. De prijzen variëren van 88,25 tot 269 euro, inclusief de consulten met onze adviseurs. Alleen speciale werkschoenzolen kunnen duurder zijn. Zie ook onze tarievenlijst. Podotherapeutische/steunzolen/supplementen worden soms vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Check uw verzekeringspolis of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Voor acties zie onderaan deze pagina.

De gebruiksduur van podotherapeutische zolen wisselt sterk per persoon. Dit hangt af hoe vaak u de zolen draagt en onder welke omstandigheden. Transpiratie, intensiteit van het gebruik, hardheid van de materialen en het gewicht dat op uw zolen rust, zijn van invloed op de gebruiksduur.

Gebruik van uw zolen

Zolen die wij voor u maken, kunt u elke dag dragen. Het spreekt voor zich dat uw op maat gemaakte zolen een speciale behandeling verdienen. Hieronder vindt u een paar handige weetjes en praktische tips.

 • De zolen draagt u in een goed passende schoen met een stevig contrefort (versteviging om de hak) en bij voorkeur in schoenen met een uitneembaar voetbed.
 • De gewenste hakhoogte is voor heren tot 2,5 cm en voor dames tot 3,5 cm.
 • Het is beter om de zool ’s avonds uit de schoen te halen.
 • U kunt de zolen reinigen met een vochtige doek.
 • Na 3 tot 6 weken zullen uw klachten zijn verdwenen of sterk verminderd. Daarna komt u bij ons voor een controle. Als u geen klachten meer heeft, is het toch aan te raden de zolen eenmaal per jaar te laten controleren.
 • Het is goed te weten dat de corrigerende werking van de zolen spierpijn kan veroorzaken.

Extra paar zolen en kosten

Wilt u een extra paar steun- / podotherapeutische zolen, vul dan het contact formulier (via contact, helemaal onderaan de pagina) in en verstuur het naar ons, of bel ons op. Is het langer dan twee jaar geleden dat het huidige paar zolen zijn aangemeten? Het advies is dan om eerst een voetanalyse met de podotherapeut te plannen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Een aantal voordelen van een extra paar steunzolen zijn:

 • Iedere voet zweet, en dat trekt natuurlijk ook in de zolen. Het is prettig om een paar droge zolen achter de hand te hebben.
 • Bij gebruik van verschillende schoenen, denk hierbij aan vrijetijds-, werk-, of wandelschoenen hoeft u niet steeds de zolen te wisselen;
 • Door uw zolen regelmatig te wisselen bevorderd u de levensduur van de zool;
 • Slijtage, zolen hebben helaas ook een bepaalde levensduur en na ongeveer 1,5 jaar moeten ze vervangen worden, met het risico dat u tijdelijk geen zolen heeft zolen die onvoldoende corrigeren. Door een extra paar zolen aan te schaffen kunt u mogelijke problemen voorkomen.

Extra paar steun- / podotherapeutische zolen 

Indien u een extra paar zolen wenst, voor bijvoorbeeld sport- of wandelschoenen, kunt u gebruik maken van onze aanbieding. Het leveren van een extra paar zolen is zo’n dienst.

Daarom bieden wij trouwe cliënten, de een ‘extra paar’ zolen willen tot 3 maanden na de afleverdatum deze service. Dat wil zeggen dat u voor een extra paar zolen €88,25 euro betaald wat u een groot voordeel geeft. De zolen haalt u dan op aan de balie.

Wat hebben wij nodig voor een nabestelling?

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Schoenmaat
 • Telefoon nummer
 • Email
 • Betreft het een werkschoen, dan graag het type doorgeven.

“Ik had het natuurlijk veel eerder moeten doen, nieuwe zooltjes. Maar nu heb ik ze eindelijk en kan sinds vier jaar weer sporten, zonder pijn aan mijn achillespees. Ik heb er zoveel plezier in en speel weer net als acht jaar geleden. Het laagdrempelige contact heeft daarin zeker geholpen. Verder een prima service. Geen extra rekeningen, nooit moeilijk doen, gewoon helpen. Klaar.” – Carla

 

Bekijk alle klantbeoordelingen